Felhívás a Fiatal Művészettörténészek IX. Konferenciájára

Felhívás a Fiatal Művészettörténészek IX. Konferenciájára

Kedves fiatal művészettörténészek!

Örömmel jelentjük be, hogy 9. állomásához érkezett a Fiatal Művészettörténészek Konferenciája, melyet ez alkalommal 2024. november 15–17-én Marosvásárhelyen szervez meg az Entz Géza Művelődéstörténeti Alapítvány (Kolozsvár) és a HUN-REN BTK Művészettörténeti Intézet (Budapest), a Maros Megyei Múzeummal együttműködésben.

A konferenciasorozatnak első alkalommal Kolozsvár adott otthont 2007-ben, ezt követően váltakozva került megrendezésre erdélyi és magyarországi helyszíneken, minden második évben (2009 – Budapest; 2011 – Marosvásárhely; 2013 – Pécs; 2015 – Kolozsvár; 2017 – Esztergom; 2019 – Nagyvárad; 2022 – Budapest). Több, mint 10 év után visszatérünk a III. FMK helyszínére, Marosvásárhelyre, ahol a magyar szecesszió egyik ékköveként számon tartott Kultúrpalotában rendezzük meg az ülésszakot.

Kik jelentkezhetnek?
A konferenciára végzett egyetemi hallgatók, MA hallgatók, doktoranduszok és fiatal kutatók jelentkezhetnek (max. 40 fő részére tudunk előadási lehetőséget biztosítani).

Milyen előadással?
Téma és korszakmegkötés nincs, a cél az, hogy művészettörténeti kutatásaink új eredményeit osszuk meg egymással. Az előadások időtartama max. 20 perc. A konferencián elhangzott előadásokat ezúttal is egy tanulmánykötetben tervezzük megjelentetni.

Mit kell tenned?
Jelentkezz az előadásod 1000-1500 leütésnyi szinopszisával és önéletrajzzal 2024. július 31-ig. Ha frissen végzett BA hallgató vagy és szakdolgozatod eredményeit szeretnéd bemutatni, kérjük, mellékelj tanári ajánlást is (szkennelt formában).

Jelentkezés, információ: fiatalmuveszettortenesz@gmail.com